ZAPOZNAJ SIĘ Z NASZYM ASORTYMENTEM
Kawa w naszej palarni wypalana jest w sposób tradycyjny, inaczej zwany mistrzowskim. Prawdziwi miłośnicy i smakosze powinni sięgać po ziarna wypalane tą metodą, ponieważ pozwala ona na uzyskanie najlepszej jakości. Ziarna po wypalneniu studzone są zimnym powietrzem, a nie chłodzone wodą co nie blokuje dodatkowych aromatów. Aby uzyskać najlepszy produkt, nasza kawa jest wypalana kilka razy w tygodniu, może być też palona na specjalne zamówienie.
  • ROMA AROMA CREMA

    Nasza autorska mieszanka czterech wyselekcjonowanych ziaren kaw arabici z Ameryki Południowej oraz Afryki o wyszukanym smaku i aromacie. Mieszanka o niskiej kwasowosci, wyrazista, przyjemna do ciągłego picia. Została ona doceniona oraz wyróżniona w konkursie na Festiwalu Smaku w Toruniu 2016.
    Zamów tę kawę
  • ROMA AROMA PLATINIUM

    Nasza autorska mieszanka ziaren kaw arabici Afryki, Ameryki Południowej oraz ?. Mieszanka o niskiej kwasowosci, wyrazista, przyjemna do ciągłego picia. Została ona doceniona oraz wyróżniona w konkursie na Festiwalu Smaku w 2018.
    Zamów tę kawę
  • A'ROMANA SILVER

    Nasza autorska mieszanka czterech wyselekcjonowanych ziaren kaw arabici z Sumatry i Gwatemali. Mieszanka o niskiej kwasowosci, wyrazista, przyjemna do ciągłego picia.
    Zamów tę kawę
  • A'ROMANA GOLD

    Nasza autorska mieszanka czterech wyselekcjonowanych ziaren kaw arabici z Afryki, Indii i Ameryki Południowej. Mieszanka o niskiej kwasowosci, wyrazista, przyjemna do ciągłego picia.
    Zamów tę kawę
  • BRAZYLIA YELLOW BOURBON

    Odmiana Bourbon charakteryzuje się mocnym, karmelowym i dobrze wyważonym smaku. Przeważają ziarna, w któych kwaskowatość jest raczej niska.
    Zamów tę kawę
  • HONDURAS

    Arabica posiadająca niesamowite walory aromatyczno smakowe, wyjątkowo esencjonalne, skoncentrowane, mocne, pełne i bogate.
    Zamów tę kawę
  • ETIOPIA YIRGACHEFFEE

    Arabica – jest najbardziej szlachetną ze wszystkich etiopskich kaw. Posiada naturalny posmak kakao przez co nadawany jest jej przydomek mocca. Zalicza się do najrzadszych i najtrudniejszych do zdobycia kaw etiopskich. Mimo,ze nie jest tak znana jak inne kawy z Etiopii, uważa się ją za najlepszą. Jej smak jest bogaty, o dystyngowanym kwiatowym bukiecie.
    Zamów tę kawę

Warto rozmawiać

Czasami pojawiaja się rózne ciekawostki, kawy z małych plantacji dlatego warto zadzwonić i dowiedzieć się na bieżąco.
Zadzwoń 604 220 806