ZAPOZNAJ SIĘ Z NASZYM ASORTYMENTEM
Kawa w naszej palarni wypalana jest w sposób tradycyjny, inaczej zwany mistrzowskim. Prawdziwi miłośnicy i smakosze powinni sięgać po ziarna wypalane tą metodą, ponieważ pozwala ona na uzyskanie najlepszej jakości. Ziarna po wypalneniu studzone są zimnym powietrzem, a nie chłodzone wodą co nie blokuje dodatkowych aromatów. Aby uzyskać najlepszy produkt, nasza kawa jest wypalana kilka razy w tygodniu, może być też palona na specjalne zamówienie.
  • ROMA AROMA CREMA

    Nasza autorska mieszanka czterech wyselekcjonowanych ziaren kaw arabici z Ameryki Południowej oraz Afryki o wyszukanym smaku i aromacie. Została ona doceniona oraz wyróżniona w konkursie na Festiwalu Smaku w Toruniu 2016.
    Zamów tę kawę
  • ROMA AROMA ESPRESSO

    Nasza autorska mieszanka ziaren kaw Ameryki Południowej, Afryki oraz Indii. W skład mieszanki wchodzi szlachetna (indyjska) robusta, przez co kawa jest bardziej pobudzająca, nie tracąc przy tym na jakości. Kawa przeznaczona dla osób oczekujących pobudzenia.
    Zamów tę kawę
  • ROMA AROMA PREMIUM

    Nasza autorska mieszanka ziaren kaw 100% Arabici z Ameryki Południowej, Afryki oraz Indii. Niska kwaskowatość. Gorycz zrównoważona.
    Zamów tę kawę
  • SUMATRA

    Wspaniała kawa prosto z Indonezji. Ta wyśmienita kawa cechuje się niespotykanym zrównoważonym aromatem. Jest delikatna w smaku, bez posmaku goryczy. Srednia kwasowość.
    Zamów tę kawę
  • BRAZYLIA YELLOW BOURBON

    Odmiana Bourbon charakteryzuje się mocnym, karmelowym i dobrze wyważonym smaku. Przeważają ziarna, w któych kwaskowatość jest raczej niska.
    Zamów tę kawę
  • KOLUMBIA

    W chwili obecnej niedostępna

    Kolumbijska kawa ma silny aromat dojrzałych owoców i gorzkiej czekolady, wspaniały smak o pełnej równowadze, kwaskowatość jest raczej niska.
    Zamów tę kawę
  • KOSTARYKA TARAZZU

    W chwili obecnej niedostępna

    Arabica o wyrafinowanym lekko kwaskowatym smaku. Intensywny aromat połączony z mocą oraz bogactwem smaku stawia te kawę wśród czołówki światowej. Rejon Tarazzu uważany jest za najlepszy do uprawy kawy, gleba wulkaniczna.
    Zamów tę kawę
  • GWATEMALA ANTIGUA

    smak pełny, atrakcyjny, niebanalny i wspaniale zrównoważony. Kawa o wszechstronnych walorach smakowych, zaspokoi najbardziej wyszukany gust. Większość upraw znajduje się na południu Gwatemali, gdzie wzgórza wulkaniczne zapewniaja idealne warunki do uprawy. Jakośc bardzo wysoka, gdyż zbiory pochodza z małych rodzinnych plantacji , zbierana recznie.
    Zamów tę kawę
  • KUBA SERRANO SUPERIOR

    Arabica -średnio mocna, bogaty smak, w którym dominują dymne, cygarowe i skórzane nuty, gdzie harmonię zapewnia subtelny smak owoców. Kuba Serrano Superior uprawiana jest na niewielkich plantacjach u stóp masywu Sierra Maestra. Kawowce rosną tu na stromych zboczach na wysokości do 800 m n.p.m., zbierana ręcznie, co zapewnia brak uszkodzeń mechanicznych ziarna, obróbka odbywa się w sposób tradycyjny.
    Zamów tę kawę
  • HONDURAS

    Arabica posiadająca niesamowite walory aromatyczno smakowe, wyjątkowo esencjonalne, skoncentrowane, mocne, pełne i bogate.
    Zamów tę kawę
  • ETIOPIA YIRGACHEFFEE

    Arabica – jest najbardziej szlachetną ze wszystkich etiopskich kaw. Posiada naturalny posmak kakao przez co nadawany jest jej przydomek mocca. Zalicza się do najrzadszych i najtrudniejszych do zdobycia kaw etiopskich. Mimo,ze nie jst tak znana jak inne kawy z Etiopii, uważa się ją za najlepszą. Jej smak jest bogaty, o dystyngowanym kwiatowym bukiecie.
    Zamów tę kawę
  • INDIA MYSORE EXTRA BOLD

    W chwili obecnej niedostępna

    Arabica -doskonale zharmonizowana smakowo i aromatycznie, o niskiej kwaskowatości, łagodna.. Duża cielistość, bogactwo aromatu i smaku podkreślone pięknym orzechowym
    Zamów tę kawę